Gezonde voeding rondom zwangerschap; levenslang profijt!

Jessica van Vliet Nieuws

In de media wordt er veel aandacht besteed aan onze voeding; de adviezen vliegen je letterlijk om de oren. Van het één zouden we veel meer moeten eten,  zoals groenten, en van het ander juist weer minder, zoals vlees. En dit alles om onze gezondheid te verbeteren en het milieu te sparen.
Toch is voorkomen beter dan genezen, en dat begint al vóór de zwangerschap! Wie kent het niet; de strijd tegen de overtollige kilo’s. Bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. En ook onder de kinderen komt overgewicht veel meer voor dan decennia geleden.

Bij Kosmeoo Health is er een training ontwikkeld voor (voedings-)professionals. Deze training geeft de professionals de handvatten om de doelgroep met een kinderwens te adviseren rondom voeding en leefstijl. Het doel is om al tijdens de zwangerschap de basis te leggen voor een gezonde start waar het kind een leven lang profijt van heeft.  Het lijkt zo vanzelfsprekend maar in de praktijk blijkt vaak toch anders.
Met een goede start geeft de moeder het beste door aan haar kind en maakt het risico op overgewicht ( en andere klachten en kwalen) vele malen kleiner.

Meer informatie over de training kunt u vinden via deze link.