Gezond voedingsadvies

Gezond zwanger

Al vóór de zwangerschap legt mama (en papa) de basis voor een goede gezondheid van de baby!

Je voeding is van groot belang voor de gezondheid van jou en je (toekomstige) baby. Door jouw gezonde voeding geef je nu al het beste door aan je baby waar jullie kindje de rest van zijn of haar leven profijt van heeft. Een betere start kun je niet (door-)geven.

Een gezond gewicht, gezonde eet- en beweeggewoonten; kortom een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Sterker nog, het is wetenschappelijk aangetoond dat subfertiliteit, oftewel vruchtbaarheidsstoornissen voor een groot deel voorkomen kan worden door een gezonde leefstijl. Voordat je tot de ontdekking komt dat je in verwachting bent is er in die eerste weken al een hoop gebeurt in je lichaam. De ontwikkeling in je zwangerschap gaat snel. Om deze fase zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang om al voor je zwangerschap je leefstijl onder de loep te nemen.

Ook tijdens en na je bevalling werkt je gezonde leefstijl mee, zoals aan je herstel. En ook tijdens de lactatieperiode (als je je kindje borstvoeding gaat geven) komt jouw gezonde voeding ten gunste van jullie allebei.
Je gezonde voedingsstatus geef je als een soort “blauwdruk “ dus door aan je kindje; voor, tijdens en na de zwangerschap.

Wil je nu werken aan een gezond gewicht of weten of je voedingspatroon gezonder kan, maak dan gerust een afspraak en zorg dat de omstandigheden in je lichaam optimaal zijn rondom je zwangerschap.
Alle benodigde voedingsstoffen worden vertaald naar een gezond voedingsadvies voor jou (jullie) ,en zorg je voor een optimale voedingsstatus.

Ben je professional en werk je met de doelgroep (aanstaande) ouders, kijk voor een relevante scholing bij Kosmeoo Health.

Een gezond voedingsadvies ook tijdens je zwangerschap!

Mail of bel mij voor een gezond voedingsadvies.